Se alla

Vår toppkandidat till riksdagen, Helena Gellerman

Lördag 3 februari 2018

Valet 2018 är första gången vi i Lerum nominerar kandidater till riksdag och landsting tillsammans med vår nya valkrets, Västra Götalands västra valkrets, som består av elva kommuner runt Göteborg. Sju är nya för oss, de andra fyra ingick i vår tidigare valkrets Norra Älvsborg.

I höstas drog arbetet med riksdagslistan igång med en intern rådgivande omröstning inom valkretsen. Alla medlemmar fick rösta på fem olika kandidater; den de vill se högst upp på valkretsens riksdagslista, och ytterligare fyra som de vill se högt på listan.

Vår egen Helena Gellerman kammade hem storvinsten – nästan dubbelt så många medlemmar vill se henne som toppkandidat jämfört personen som kom tvåa!  Det är gläder oss att så många uppskattar Helena lika mycket som vi gör.

Nästa steg är ett möte den 14 februari, där representanter från kommunerna ska besluta om hur den slutliga riksdagslistan ska se ut, med ett förslag från nomineringskommittén som underlag. Vi vet att Helenas driv och erfarenhet av förhandlingar vid maktskiften efter val, under mandatperioder och internationellt i yrkeslivet, skulle gynna vårt parti, inte bara på kommunal nivå, utan även i Sveriges Riksdag.

 

Lerums toppkandidat till Riksdagen, Helena Gellerman, mot en ljusgrå bakgrund. Hon ler och tittar in i kameran. Hon har på sig en mörkgrå kavaj med en svart blus under och ett halsband.
Helena Gellerman

P.S. Vill du följa med på Helenas resa till Riksdagen? Du hittar henne på Facebook.