Se alla

Lerums Gymnasium

En bred och modern gymnasieskola

En gymnasieskola av hög kvalitet, oavsett om den ger högskolebehörighet eller yrkesutbildning, ger alla elever en chans att utvecklas och öppnar nya vägar i livet. Lerums Gymnasium är ett flaggskepp i vår kommun och så ska det förbli. Liberalerna vill se ett brett utbud av program, som passar både den som vill läsa vidare och den som vill direkt ut i arbetslivet.

Eftersom alla elever har olika förutsättningar är det viktigt att de som behöver utmaningar i grundskolan ges möjligheten att läsa kurser på gymnasienivå.

I dagsläget har Lerums Gymnasium sportspecialiseringar för innebandy, fotboll, ridning och ishockey. E-sport (d.v.s. elektronisk sport som dator- och TV-spel) är en hobby som allt fler väljer att ägna sig åt. Flera hundratusentals svenska ungdomar e-sportar, med över 100.000 engagerade i de två största förbunden. Det gör den organiserade e-sporten lika stor som handboll, ishockey och tennis. För att ungdomar ska kunna välja att kombinera studier med sin hobby vill vi starta en specialiseringsutbildning för e-sport på Lerums Gymnasium.

Planeringen för en ny gymnasieskola i Lerum är redan igång och Liberalerna tycker att ambitionsnivån ska vara hög. Det nya gymnasiet ska vara en mötesplats för utbildning och bildning och ha en tydlig koppling till både kommunens grundskolor och till universitet och forskning.

 

Liberalernas förslag

  • Stärk kopplingen mellan grundskolorna och gymnasiet. Elever på grundskolan ska på ett enkelt sätt kunna läsa gymnasiekurser.
  • Starta ett gymnasieprogram med inriktningen E-sport.
  • Starta ett Campus Lerum i samverkan med universitet.
  • Utveckla samverkan med Vuxenutbildningen.
  • Utveckla samverkan med näringslivet.